Clinics en workshops

Heb je interesse om met een groep op een leuke manier kennis te maken met hardlopen, dan ben je hier ook aan het goede adres.
Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • loopclinic op maat gemaakt voor je bedrijf of je vereniging
  • starterscursus van 6-10 weken (naar 30 minuten hardlopen)
  • Presentatie conditie opbouwen met hardlopen/ trainen voor 5 km

Heb je eigen suggesties dan zijn die natuurlijk ook van welkom en kunnen we samen een mooi plan  voor maken.

Tarieven worden dan op maat gemaakt.
Je aanvraag kun je  indienen door het formulier in te vullen via  Contact

Een mooi voorbeeld van een loopclinic voor een bedrijf én een vereniging vind je hieronder.

Voor Stichting Woonwaarts uit Nijmegen heb ik middels een loopclinic  de medewerkers laten kennis maken met hardlopen.
Vanuit ons startpunt waren we snel in de bossen rond De Berendonck waar we na een warming-up aan de slag zijn gegaan met hun looptechniek. Door middel van een speedladder werden ze bewust van hun voetplaatsing, loophouding  en landing.
Daarna zijn we aan de slag gegaan met hun tempogevoel waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau werd uitgedaagd.
Na de gezamenlijke cooling-down zag ik allemaal blije gezichten en ging iedereen voldaan naar huis of weer aan de slag op het werk!

Voetbalvereniging DIO Druten zag dat hun (jeugd-) leden nog veel progressie konden boeken door beter te bewegen zonder bal. Tijdens een wedstrijd heeft een speler namelijk gemiddeld meer dan 95% niet de bal en loopt, dribbelt en sprint hij/zij veel. 
We zijn hiermee aan de slag gegaan door het opzetten van verschillende loopclinics afhankelijk van hun leeftijd. Door de spelers middels verschillende loop- en spelvormen bewust te laten worden van hun bewegingen en van loop- of houdingtips te voorzien, boekten ze al snel progressie. Daarnaast kwam de sprinttechniek aan bod waar al vlot bleek dat veel spelers efficiënter en dus sneller en gemakkelijker konden bewegen. 
Gedurende het seizoen hebben we meerdere loopclinics per team ingepland om zo de progressie te zien en de aandachtspunten verder op te pakken. 
De samenwerking met spelers en trainers was erg prettig en leidden tot enthousiaste clinics waar naast veel geleerd ook veel gelachen werd.