Personal Runningsessie

Voor wie: zowel voor de beginnende als de ervaren hardloper is het een must om regelmatig naar je hardlooptechniek en loophouding te laten kijken. Ongemerkt verval je in je vaste houding en dat is logisch want als je alleen op pad gaat, zal er niemand naar kijken. Hierdoor kunnen ongemerkt blessures optreden, meestal doordat er ergens een onbalans is het lichaam.

De aanpak: We maken een afspraak in Beneden-Leeuwen of op een locatie bij jou in de buurt. Na een kennismaking en stukje inlopen, wordt de warming-up vervolgd door dynamische stretchoefeningen en enkele balansoefeningen. Hierdoor worden de spieren, pezen en banden optimaal voorbereid op de training die gaat komen.
Na de warming-up volgt het belangrijkste onderdeel van deze sessie namelijk de loopscholing. Hierbij zal Pierre je uitdagen met verschillende loopoefeningen waarbij coördinatie, houding en techniek uitgebreid aan bod komen. Door goed te kijken naar je houding en uitvoering, analyseert hij je looptechniek. Hieruit volgen concrete tips waarmee je als loper aan de slag kunt met als doel nog efficiënter te gaan lopen. Hierdoor verlies je zo min mogelijk energie wat weer resulteert in een hogere snelheid bij dezelfde intensiteit. 
Ter afsluiting gaan we samen je tempogevoel testen d.m.v. 3-5 blokken op verschillende tempo's waarbij je zelf aan moet gaan voelen of de snelheid klopt bij het blok. Deze tempo's worden vooraf door Pierre aangegeven en variëren sterk per persoon. Hierbij kijkt hij wederom naar je loophouding en techniek en zal waar nodig je van tips voorzien.
De training eindigt met een stukje uitlopen en statische stretchoefeningen.

Totale duur: Deze sessie duurt afhankelijk van het niveau van de loper 60 tot 75 minuten

Is dit wat je zoekt, bekijk dan gerust de Tarieven en schijf jezelf in!

Blijf in contact met Runnercoachpierre via