Pierre Tromp kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de loopsport. Na tot z’n 16de gevoetbald te hebben, bleek hij meer talent en plezier te hebben in het hardlopen. Bij AV Wijchen leerde hij gestructureerd trainen en deed voor het eerst aan loopscholing.
Daarna volgde hij aan het CIOS  o.a. het keuzevak Loopconditietrainer om direct als looptrainer bij zijn atletiekclub te starten. Daarna volgde hij de opleiding Trainer Gevorderde loopgroepen bij de Atletiek Unie.
De passie voor de loopsport en het begeleiden van andere lopers werd sindsdien een rode draad in zijn leven. Het is steeds een uitdaging om iedere loper op z’n eigen niveau te begeleiden en uit te dagen net dat stapje extra te doen: want ‘out of your comfortzone that’s where the magic happens!’

Vanaf 1999 is hij werkzaam in de sportwereld o.a. als looptrainer bij AV Wijchen en daarna bij diverse sportcentra. Daarnaast is hij sinds 2017 gestart met het begeleiden van lopers op afstand middels zijn eigen bedrijf Runnercoachpierre. Daaruit volgde al snel het geven van Personal Runningsessies waarbij hij lopers tijdens een 1 op 1 sessie laat kennismaken met loopscholing waar zowel naar de loophouding als looptechniek wordt bekeken en geanalyseerd.
Het starten van een eigen loopgroep in 2021 in zijn woonplaats Beneden-Leeuwen was daarna een logische volgende stap. Wekelijks verzorgd hij de looptraining aan een gezellige groep lopers. Begin 2023 is er een 2e loopgroep bijgekomen en geeft hij ook looptraining in Druten.

Natuurlijk is hij daarnaast ook zelf fanatiek hardloper: sinds zijn eerste Zevenheuvelenloop in 1994, heeft het hardloopvirus hem te pakken. In de jaren '90 lag de focus vooral op het sneller worden op de kortere afstanden. Daarna ging hij de uitdaging steeds meer zoeken in de langere afstanden met zijn debuut op de marathon in 2008. Inmiddels heeft hij 12 marathons op zijn naam staan gelopen in 5 verschillende landen waarvan de snelste in 3u 14 min in Sevilla werd volbracht.

Hij is aangesloten bij de Atletiekunie als gecertificeerd looptrainer onder nr 1049650 en lid van Hardlooptrainers Nederland.